BK MLADÁ BOLESLAV

Rozhodlo 17 sekund. Bruslaři nestačili na Kladno

30. 11. 2021
napsal Vojtěch Balon
Rytíři Kladno

2:1

0:0, 2:1, 0:0

BK Mladá Boleslav

Statistiky

Branky a nahrávky: 35. Račuk (Suchánek, Melka), 36. Zikmund (Jágr, Plekanec) – 25. Kousal (Najman). Rozhodčí: Pražák, Sýkora – Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 6:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 723. Střely na branku: 23:45. Zblokované střely: 9:27. Hity: 14:7. Vhazování: 21:30. Průběh utkání: 0:1, 2:1.

Rytíři Kladno

Bow – Dotchin (A), Kehar, Wood, Ticháček, Suchánek (A), Baránek, Donaghey – Zikmund, Filip, Jágr – Kristo, Plekanec (C), Hlava – Machala, Kubík, Beran – Melka, Račuk, Hajný

BK Mladá Boleslav

Krošelj – Pýcha, Šidlík, Bernad, Pláněk (A), Jánošík (C), Moravec – Lunter, Fořt, Pospíšil – Kelemen, Najman, Kousal – Kotala, Claireaux, Dufek – Eberle, Bičevskis, Stránský (A)

C h o m u t o v - Mladoboleslavští hokejisté se vrací z chomutovského ledu, kde se letos utábořili hráči Kladna, bez bodu. Bruslaři se sice ujali vedení v přesilové hře zásluhou Pavla Kousala, Rytíři se ale ještě ve druhé třetině prosadili dvakrát během 17 vteřin a především díky skvělému výkonu brankáře Landona Bowa udolali tým z města automobilů.

První třetina toho mnoho zajímavého nenabídla, hrálo se v poměrně ospalém tempu. Bruslaři však měli o něco více ze hry, vytvořili si ovšem jen několik neproměněných pološancí a závar těsně před první sirénou, ze kterého Landona Bowa rovněž nepřekonali. Asi největší kladenskou šanci měl v první třetině obránce Kyle Wood, který si ale na pozorného Krošelje nepřišel.

Vše důležité se událo v prostřední dvacetiminutovce. V úvodu druhé třetiny se nechali krátce po sobě vyloučit hvězdy domácího celku Tomáš Plekanec a Jaromír Jágr. První oslabení Kladno ještě horko těžko ubránilo, v tom druhém už ale Mladá Boleslav udeřila a zásluhou dorážky Pavla Kousala se ujala vedení. Náskok ale týmu z města automobilů vydržel jen zhruba deset minut, načež šťastnou tečí vyrovnal Marek Račuk a hned o 17 sekund později se prosadil ještě Ladislav Zikmund. Videorozhodčí gól posvětil a Boleslav tak rázem prohrávala.

Největší šanci na vyrovnání ve třetí třetině si Bruslaři vytvořili opět v přesilové hře, Kladenské a překonaného Bowa ale na poslední chvíli zachránil obránce Jake Dotchin. Čas v závěrečné dvacetiminutovce ale neúprosně plynul a mladoboleslavští hokejisté se ke kdovíjak velkému náporu ani nedostali. V závěru to svěřenci Radima Rulíka a Pavla Patery zkusili bez brankáře, vyrovnat se jim ale nepodařilo.

Navzdory obrovské střelecké převaze (45 ku 24) tak Mladá Boleslav v Chomutově podlehla Kladnu 1:2.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Rytíři Kladno): Jsme rádi hlavně za tři body, protože jsme měli několik zápasů, kdy jsme výkonem měli bodovat, ale nebodovali. Naproti tomu i když nás Boleslav jasně přestřílela a měla i několik vyložených šancí - včetně zakončení do prázdné brány v poslední třetině - jsme to i díky obětavosti a štěstí zvládli a máme tři body. Výborně chytal Bow. Spoléháme na něj od začátku sezony a drží nás v zápasech velmi často.

Radim Rulík (BK Mladá Boleslav): Zápas jsme si zkazili. A hůř to asi zkazit nešlo, protože jsme nebyli horším týmem. Střely 45:23, to myslím mluví za vše. Ve všech třetinách jsme byli střelecky aktivnější, hrálo se více v pásmu Kladna, ale bohužel. Dva slepené góly rozhodly. Jeden beru, byl to odražený puk od hráče, stane se, ale druhý jsme domácím nabídli velkou chybou v rozehrávce, k níž vůbec nemuselo dojít. Kladno ji potrestalo a pak už to ubránili. My se snažili se zápasem ještě něco udělat, ale malá produktivita rozhodla. Jeden gól z takového počtu střel byl málo.