BK MLADÁ BOLESLAV

Junioři míří na Hejtman Cup do Karlových Varů

10. 8. 2023
Autor: Redakce
M l. B o l. – Již po jednadvacáté hostí KV Aréna juniorský turnaj O pohár hejtmana Karlovarského kraje: ten se v lázeňském městě odehraje mezi 10. - 13. srpnem. Junioři na západ vyrážejí obhajovat loňské prvenství, které pro Bruslaře odstartovalo úspěšnou sezonu zakončenou ziskem bronzových medailí. Cestu našich mládežníků turnajem můžete sledovat v textových přenosech na onlajnech.

O Turnaji:

Stejně jako v loňském roce se v Karlových Varech představí dva zástupci německého hokeje - Kölner Haie a Jungadler Mannheim, český prapor ponese domácí HC Energie Karlovy Vary a medailisté loňské juniorské extraligy - HC Oceláři Třinec a BK Mladá Boleslav. Oproti poslednímu ročníku se mění pouze jeden účastník: královéhradecký Mountfield nahradí švýcarský HC Davos.

Právě tuto pestrost účastníků si pochvaluje také trenér Marek Melenovský: "Kvalita je vysoká, což je pro nás jedině dobře. Uvidíme srovnání výkonnosti nás a našich soupeřů." Podobně hovoří také obránce Jakub Hrouda, který má s turnajem bohaté zkušenosti: letos se na něm představí potřetí. "U Němců je těžké predikovat jejich sílu, každý rok vypadají jinak. Nevíme tak, co od nich čekat. Ty české týmy naopak dobře známe z naší ligy," říká devatenáctiletý obránce a dodává: "Je to stále jen příprava a můžou tak zatím zkoušet sestavu stejně tak, jak to teď děláme my. V soutěži pak mohou vypadat úplně jinak."

S jakým cílem Bruslaři odjíždějí? "Chceme se tam ukázat a dobře reprezentovat klub. Nikdo ještě nemá jisté místo v sestavě, takže i hráči mají šanci o něj zabojovat," předesílá hlavní kouč Bruslařů. Ladit formu a předvést se, to je cíl mladoboleslavského lodivoda. Jak to vidí hráči? "Minulý rok jsme vyhráli, takže bychom to určitě rádi obhájili," neskrývá ambice obránce Hrouda. "Samozřejmě je to jiné v tom, že do Varů letos jedeme ve větším složení, zkoušíme ještě nové hráče a kádr není ustálený," dodává.

Jakub Hrouda v zápase juniorské extraligy proti Spartě

foto: Ronald Hansel

Systém:


Ten zůstává stejný: hrát se bude na dvě skupiny, z nichž poté vzejdou dvojice pro závěrečné nedělní zápasy. Vítězové skupin spolu sehrají zápas o 1. místo, o bronz si zahrají druhé týmy skupin a symbolické utkání o 5. pozici čeká na "poražené týmy". Formát bude stejný jako v lize - při remízovém stavu po základní hrací době následuje pětiminutové prodloužení 3 na 3 a poté případné samostatné nájezdy.

Skupina A: HC Energie Karlovy, Jungadler Mannheim, HC Davos

Skupina B: HC Oceláři Třinec, Kölner Haie, BK Mladá Boleslav

Loňský triumf juniorů

foto: Karlovarský mládežnický hokej

Rozpis:

Čtvrtek 10. srpna:

15:00 Kölner Haie – BK Mladá Boleslav onlajn

18:00 Jungadler Mannheim – HC Energie Karlovy Vary

Pátek 11. srpna:

15:00 BK Mladá Boleslav – HC Oceláři Třinec onlajn

18:00 HC Davos – Jungadler Mannheim

Sobota 12. srpna:

15:00 HC Oceláři Třinec – Kölner Haie

18:00 HC Energie Karlovy Vary – HC Davos

Neděle 13. srpna:

11:00 utkání o 5. místo

14:00 utkání o 3. místo

17:00 utkání o 1. místo


Jak už jsme předeslali v úvodu, zápasy můžete sledovat v textovém přenosu na onlajnech případně videopřenos na zpoplatněném webu. V případě, že by naši junioři v nedělním zápase narazili na Karlovy Vary, tak utkání můžete sledovat bezplatně na YouTube kanále Energie.