BK MLADÁ BOLESLAV

V přípravě neporažení Bruslaři přivítají karlovarskou Energii

26. 8. 2019
Autor: Vojtěch Tůma

M l . B o l . - Tři zápasy, tří vítězství. Po dvou úspěších na ledech soupeřů zvládli mladoboleslavští hokejisté také premiérový duel před vlastními fanoušky, když litvínovskou Vervu přetlačili poměrem 4:3. V úterý 27. srpna svěřenci trenérského dua Radim Rulík - Pavel Patera změří ve ŠKOENERGO Aréně síly s Karlovými Vary. Západočeši mají za sebou už devět utkání s bilancí tří výher a šesti porážek. Dokázali překvapit třeba účastníka KHL ze Soči, naopak museli skousnout prohru se svou farmou ze Sokolova. Udrží Bruslaři neporazitelnost? Začínáme v 17:00.

Karlovy Vary se chtějí poprat o play-off

Nováčkovský úkol číslo jedna, tedy udržení se v extralize, Energie splnila. Po základní části ji sice od příček, které zajišťovaly účast v baráži, dělily jen tři body, ve skupině o umístění ale svěřenci trenéra Pešouta nepodlehli tlaku a náskok na třináctý Chomutov ještě navýšili. Pokud Západočeši pomýšlejí na účast ve vyřazovacích bojích, musí se vyvarovat častým výkyvům ve výkonnosti. Osmizápasová či desetizápasová série bez vítězství, které Karlovy Vary potkaly během minulé sezony, se už prostě nesmí opakovat. Během léta vedení klubu přivedlo několik zajímavých posil. Začneme-li u obrany, Energie vstoupí do nového ročníku se třemi novými zadáky.

Po pěti letech se zpět na západ Čech vrátil Branislav Kubka, který na jaře dosáhl na zlatý hattrick s Banskou Bystricou. Vůdcovské schopnosti na ledě i v kabině si v Karlových Varech slibují od velice zkušeného Dominika Graňáka, jenž dorazil z Hradce Králové. Matěj Stříteský by zase měl především podporovat útok a vylepšit týmové přesilovky. Kromě osmadvacetiletého beka bude dres Energie oblékat ještě jeden hráč, jehož nedávná minulost je spjata s Mladou Boleslaví, na roční hostování dorazil Tomáš Knotek. Útočné řady se dále rozrostly o navrátilce Petra Koblasu, Adama Rašku z Chomutova, Nicolase Hlavu ze Znojma a Tomáše Vondráčka z Pardubic.

„Věřím, že fanoušci ocení, že se nám i přes to, že rozpočet zůstal stejný, podařilo tým zkvalitnit. Jsme rádi, že se nám povedlo udržet naše klíčové hráče. O Fleka, Beránka či Grígera už byl v průběhu minulé sezony zájem. Vezmu-li to z pohledu českého hokeje, tak nevím, proč by mělo být dobré, aby se všichni hráč koncentrovali do Brna, Liberce, Hradce či Třince, kde mají peníze. Je dobré, že se tu tvoří jádro mladého mužstva, které za rok či za dva může tyto velikány potrápit jen s vlastními odchovanci,“ nechal se slyšet Martin Pešout, jehož potěšilo i prodloužení kariéry kapitána Václava Skuhravého.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav