BK MLADÁ BOLESLAV

K prvnímu přípravnému duelu zamíří Bruslaři do Litvínova

7. 8. 2019
Autor: Vojtěch Tůma


M l . B o l . - V předposledním červencovém týdnu jim skončila suchá část přípravy, od té doby mladoboleslavští hokejisté trénují na ledě. Nyní konečně dostanou možnost si nacvičené věci vyzkoušet při hře, ve čtvrtek 8. srpna je totiž čeká úvodní „přátelák." Trenér Radim Rulík už dříve podotkl, že přípravná utkání budou letos sloužit spíše jako doplněk k náročnému tréninkovému procesu. Bruslaři tak před startem nové extraligové sezony netradičně odehrají jen šest zápasů, nejprve se představí v Litvínově. Verva už nastoupila ke čtyřem duelům, dvakrát porazila Kladno, jednou Litoměřice a podlehla pouze Spartaku Moskva. Na Zimním stadionu Ivana Hlinky je úvodní buly naplánováno na 17:30.

U trenérského kormidla zůstává Šlégr

Do minulé sezony vstupoval Litvínov s ambicemi na postup do play-off a s novým koučem Milanem Razýmem. Ten na střídačce vydržel jen osmačtyřicet kol, poté s ním klub kvůli neuspokojivým výsledkům ukončil spolupráci a jeho místo dočasně přebral Jiří Šlégr. Generální ředitel a předseda představenstva bude trenérskou funkci plnit i nadále, přes léto se totiž Vervě nepodařilo na tento post najít vhodného kandidáta. „Absolvoval jsem několik jednání, ale s nikým jsme nenalezli společnou cestu při realizaci naší sportovní koncepce, respektive vize klubu. Nezastírám, že s některými trenéry jsme byli i zcela mimo realitu ekonomickou“ prohlásil olympijský vítěz z Nagana, kterému budou dělat asistenty Radim Skuhrovec a Jindřich Kotrla.

Severočeši sáhli hlavně po posilách do obrany

Litvínov se během pauzy neporozhlížel po útočnících, na zkoušku dorazil pouze Polák Pawel Zygmunt. Bodové přísuny se tedy opět budou očekávat od Františka Lukeše s Viktorem Hüblem, jenž v černo-žlutém dresu odehraje už svůj sedmnáctý extraligový ročník, či Jakuba Petružálka a Lukáše Kašpara. Více prostoru by mohl dostat stále teprve sedmnáctiletý Jan Myšák. Do blížící se sezony naopak Verva vstoupí s téměř novou obranou. Po návratu z KHL by měl klíčovou roli znovu převzít Karel Kubát, hodně spoléhat se bude i na Adama Jánošíka z bratislavského Slovanu, jenž v minulosti působil třeba v Liberci. „Karel je obránce s ofenzivními předpoklady, které umí využít především v přesilové hře. Ta nám v loňské sezoně dělala po jeho odchodu velké problémy. Adam je všestranný obránce v nejlepším hokejovém věku, má velmi dobré bruslení a cit pro hru. Oba podepsali roční smlouvu s roční opcí,“ poznamenal Šlégr.

Dále se chemikům podařilo ulovit Jiřího Říhu, jenž byl po solidních výkonech v dresu Kladna hodně žádaným zbožím. „Chtěli jsme praváka. Jsem přesvědčený, že Říha má jednu z nejlepších střel mezi obránci, počítáme s ním do přesilových her,“ řekl litvínovský trenér. Čtvrtou posilou do defenzivy se stal boleslavským fanouškům také velice dobře známý David Štich, od něhož si na severu Čech, stejně jako všude jinde, slibují důraz v předbrankovém prostoru a obětavost. Ke změně sáhla Verva i na postu druhého brankáře. Jaroslavu Janusovi bude krýt záda z Jihlavy příchozí David Honzík, Michael Petrásek se přesunul do prvoligového Přerova. Nový dvouletý kontrakt naopak podepsal dlouholetý kapitán týmu Michal Trávníček.

Verva se těší na utkání pod širým nebem

Tuto pro Českou republiku nevšední akci naposledy hostily brněnské Lužánky, které v lednu roku 2016 viděly zápasy domácí Komety s Plzní a Spartou. Souboj s Pražany přilákal do ochozů pro extraligu rekordních 21 500 diváků, toto číslo by ale mělo být brzy překonáno. V sobotu 4. ledna 2020 se totiž na fotbalovém stadionu v Drážďanech, který pojme více jak 32 000 fanoušků, uskuteční extraligové klání mezi Litvínovem a Spartou. „Atraktivita bude velká, pro překonání diváckého rekordu uděláme maximum. Plánujeme vypravit hned několik speciálních autobusových spojů s našimi fanoušky,“ nechal se slyšet Šlégr.

×
Dnes v 18:00 | MUZ
HC Dynamo Pardubice
BK Mladá Boleslav